Снимка: Булфото, архивГрипна епидемия е обявена в област Русе.Това е решено

...
Снимка: Булфото, архивГрипна епидемия е обявена в област Русе.Това е решено
Коментари Харесай

Обявиха грипна епидемия и в Русе

Снимка: Булфото, списък

Грипна епидемия е оповестена в област Русе.

Това е решено на съвещание на Регионалното оперативно бюро за битка с грипа и острите респираторни болести, състояло се през днешния ден, заяви шефът на Регионалната здравна ревизия в крайдунавския град доктор Маргарита Николова.

По този мотив от на следващия ден до 2 февруари /петък/ в това число учениците ще бъдат в грипна почивка. Децата ще влязат назад в класните стаи на 7 февруари, защото имат и междусрочна почивка.

Анализът за предходната седмица демонстрира, че болните от грип и остри респираторни болести са достигнали 246 на 10 000 души. Най-много са заболелите във възрастовата група сред 5 и 14 години. Шестнайсет са и доказаните случаи на грип в района.

От РЗИ напомнят, че по време на грипна зараза се приключват детските и женски съвещания, свижданията и плановите интервенции в лечебните заведения, не се организират профилактични имунизации и реимунизации. Д-р Николова изясни, че Регионалното оперативно бюро за битка с грипа и острите респираторни болести ще заседава още веднъж на 5 февруари /понеделник/, съобщи Българска телеграфна агенция, написа novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР